Presentem Teatron al Premi IGC Ciutat del coneixement

Avui hem presentat el nostre projecte Teatron al Premi IGC Ciutat del coneixement.

Aquesta és la darrera versió de l’abstract del projecte:

El projecte Teatron pretà¨n la creació d’un web social d’arts escà¨niques centrat en els artistes i les seves creacions. Els objectius inicials són:

* crear una comunitat internacional formada per artistes, públic i professionals, que fomenti la relació entre ells
* difondre les creacions dels artistes superant les barreres que n’impedeixen la difusió al món real
* atraure nous públics, en especial, els nadius digitals

Teatron pretà¨n potenciar especialment un sector emergent de les arts escà¨niques que no es troba còmode sota una sola de les etiquetes tradicionals (teatre, dansa, poesia, performance, videoart, …) o sota cap d’elles. Per aquesta raó intentarà  eliminar les fronteres que separan aquestes disciplines.

El funcionament inicial serà  el típic que ofereix un web social, modulat per les particularitats del tema central del web. Un usuari que es registri a Teatron podrà  presentar-se a la comunitat mitjanà§ant un perfil que ell mateix dotarà  de contingut. Un cop registrat podrà  publicar el que desitgi, utilitzant vídeo, text i imatges: un enregistrament d’una actuació en directe, un extracte d’un espectacle, una peà§a pensada especialment per Teatron, un treball en procés, un assaig, una idea, … Els visitants podran comentar i valorar cadascun dels posts que els usuaris publiquin. També podran consultar quins són els usuaris més valorats, els darrers posts publicats, els més vistos, cercar per etiquetes que els propis usuaris crearan i conà¨ixer les preferà¨ncies de cada usuari.

A més dels artistes, hi ha altres tipus d’usuaris previstos pel bon funcionament de la comunitat: teatres, festivals o productors interessats en mostrar la feina dels artistes que presenten o representen. I això és així perquਠuna de les finalitats que es persegueix amb la creació d’aquesta comunitat virtual és atraure el públic als events on es mostren en viu les obres dels artistes, al món real.

El punt de partida és aquest però apostem per una evolució futura que, a partir de l’escolta de les necessitats de la comunitat, exploti el material i les relacions que generi Teatron, oferint, a poc a poc, i de manera centralitzada, nous serveis pensats per a artistes, públic i professionals, en especial, aquells que impliquin l’ús d’Internet en la creació artística i la seva difusió: TV on-line, creació d’obres comunità ries seguint el model Open Source i molts d’altres que encara no som capaà§os d’imaginar.

3 pensamientos sobre “Presentem Teatron al Premi IGC Ciutat del coneixement”

  1. Esta semana nos han comunicado que no nos han seleccionado como finalistas.

    Los finalistas son:

    – Pnyx.DRE – Solució accessible i reusable de votació electrònica presencial
    – Guifi.net
    – Blogs desde el Centro Penitenciario de Jóvenes de Barcelona: una herramienta de inclusión social

Los comentarios están cerrados.